Полицията хвана поредните шофьори, които карат след употреба на алкохол

Бързи производства са образувани срещу водачи, които шофират след употреба на алкохол. На 17 септември около 03:00 часа, на кръстовището на ул. „Стефан Стамболов“ с ул. „Мария Луиза“ в Русе, служители на Първо РУ са спрели и извършили проверка на лек автомобил с марка „Ауди А8“, при която като водач е установен 47-годишен мъж от Русе. Последвалата проба за алкохол с техническо средство е показала, че мъжът е седнал зад волана в нетрезво състояние, като уредът е отчел концентрация от  1,55 промила. На водача е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоиран от полицаите до УМБАЛ „Канев“, където е отказал да даде кръвна проба за изследване. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 17 септември в 05:30 часа в ОДМВР – Русе е получен сигнал за горящ автомобил на бул. България, на около 300 метра преди дъговия мост. При отиване на място полицейските служители установяват лек автомобил с марка и модел „Опел Корса“ и водачът му на 26 г. Униформените установяват, че автомобилът е собственост на мъж от русенско село и се свързват него, при което той е заявил, че не знае нищо за случилото се. Обяснил, че 26-годишният му е роднина и му е гостувал, но е взел колата без неговото знание и съгласие. При справка става ясно, че шофьорът на опела е неправоспособен водач. Изпробван е с техническо средство за употреба на алкохол, при което дрегерът е отчел 2,01 промила. После е конвоиран до УМБАЛ „Канев“, където е отказал да даде кръвна проба за изследване. На автомобила е извършен оглед и по случая е заведено досъдебно производство по описа на Първо РУ, за извършено престъпление по чл. 346, ал.2 т.1, пр. 1 от НК.

На 18 септември около 11:03 часа в РУ- Бяла е получен сигнал от водач на лек автомобил, който е обяснил, че се движи по главния път I-5, след с. Волово в посока Русе, като пред него вижда криволичещ товарен автомобил с марка „МАН“,  червен на цвят с прикачено полуремарке, превозващо метален контейнер. Сигналът е предаден на дежурен наряд на РУ – Две могили, който е изпълнявал задълженията си в района на РУ – Две могили, който  около 11:10 ч. на км. 29+000 на главния път е забелязал товарен автомобил, отговарящ на описанието. Предприети са действия по спиране и проверка на товарния автомобил. На подаден сигнал със стоп палка, водачът на товарното возило с марка „МАН“ е спрял за проверка на аварийна отбивка. Установена е самоличността му – румънски гражданин на 54 г. Той е изпробван от полицаите за употреба на алкохол, при което техническото средство е отчело положителна проба от над 2 промила. Констатираното от екипа е документирано, на водача е издаден талон за изпращане на медицинско изследване и е придружен във ФСМП – гр. Бяла, където да дал кръвна проба. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и по случая е образувано бързо производство по описа на РУ- Две могили, за извършено престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Exit mobile version