Полицията хвана неправоспособен с фалшива книжка и шофьор с дрога

Два случая на водачи, извършили нарушения, бяха установени от полицаите в Сливо поле и Русе.

На 26 октомври в 13:30 ч. в гр. Сливо поле е бил спрян лек автомобил „Опел Сигнум“ с разградска регистрация, управляван от 21-годишен от Разград. Младият шофьор предоставил на полицаите книжка от гръцки образец, но се оказало, че тя не съответства на гръцките документи и е фалшива. 21-годишният бил неправоспособен водач и никога не му е издавано свидетелство за управление на МПС. Констатираното от униформените е документирано, на 21-годишния е съставен акт, а материалите по случая предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу него бързо производство за престъпление по текстове от НК, по описа на РУ – Сливо поле.

Другият случай е от 25 октомври в Русе. Около 15:35 часа на ул. „Дондуков-Корсаков“, служители от сектор „Пътна полиция“-Русе  спрели за проверка на водач на лек автомобил  „Фолксваген“, който е използвал мобилен телефон, докато управлява. В хода на проверката униформените са се усъмнили, че 22-годишният шофьор е под въздействие на алкохол или наркотични вещества. Тестът за алкохол бил отрицателен, но този за наркотици бил положителен за амфетамин и метаамфетамин.

Младият мъж е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“, където е отказал да даде проба за изследване. Съставени са му два акта – че използва мобилен телефон по време на управление на МПС и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 22-годишния е образувано бързо производство по описа на сектор „Пътна полиция“.

 

Exit mobile version