Полицията хвана младежи с наркотици на хижа „Приста“

Полицията хвана трима младежи с наркотици в района на хижа „Приста“. При обход около 01:00 ч след полунощ на 7 март, патрулен екип на Първо РУ е забелязал паркиран автомобил с марка „Фолксваген Голф“.

В колата на шофьорската седалка е била 19-годишна русенка, а до нея е имало непълнолетно момиче на 17 години. Заедно с тях в автомобила се е намирал 18-годишен младеж. Полицаите видели, че на кората на предната дясна врата е имало поставено пакетче от станиол с кристалообразно вещество. При последвал оглед и извършен полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин. Случаят е документиран, като е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство, за престъпление по чл. 354а от НК.

И още един случай с наркотици, този път установен от служители на Второ РУ. Те спрели за проверка лек автомобил  „Фолксваген Голф“ с русенска регистрация, управляван от 36-годишен мъж. При слизането му от колата полицаите забелязали на шофьорската седалка полиетиленово пликче.

Мъжът обяснил, че в него има наркотик, а при извършения полеви наркотест веществото е реагирало на амфетамин. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Exit mobile version