Полицията установи вандалите, вилняли в центъра на Русе /ВИДЕО/

И тримата вандали, потрошили чешмичките и ритали кошче в центъра на Русе, вече са установени от полицията в Русе. Чрез видеозаписите от камерите към звено КООРС самоличността на извършителите на посегателствата от последните три месеца е била изяснена.

17-годишен младеж от Русе е потрошил и играл футбол с кошчето до кръглия шадраван на 26 юни около 5:35 ч сутринта. Видеозаписите показват как група младежи ритат и удрят кошчетата за боклук, като накрая 17-годишният е изкъртил едното от тях.

44-годишна жена от Русе е счупила една от чешмичките пред хотел „Дунав“. Това е станало на 1 юли около 00:57 ч, а извършителката, която е седнала върху конструкцията и я е потрошила, е била под въздействието на алкохол. Нанесената щета е около 500 лв.

Последният случай е от 25 август, отново с чешма пред хотел „Дунав“, а там вандалската проява е дело на 19-годишен младеж от гр.Главиница, Силистренско. Той е бил в компания с други младежи, като след като е пил вода, е стъпал върху чешмата и я е счупил.

И тримата, установени като извършители на вандалските действия, до момента не са известни на органите на реда с други прояви.

Резултатите от водените проверки по сигналите се докладват по компетентност в прокуратурата.

Exit mobile version