Полицията разкри по „горещи следи“ кражби на мобилни телефони в Русе

Полицията в Русе разкри по „горещи следи“ кражби на мобилни телефони. Вчера във Второ РУ около 15:30 ч. русенец е сигнализирал, че е станал обект на престъпление. Той обяснил, че около 13.30 ч., докато се  е движел по ул. Петрохан в гр. Русе, в района до бл. „Тича“, е бил заговорен от непознато за него момиче, което  бил виждал в квартала.

Тя поискала пари за кафе, но той казал, че няма и, докато си говорели, седнали на пейка зад блока. Момичето поискало телефона  му, за да го ползва да свие цигара, и той й го дал. Малко след това си тръгнал от пейката и отишъл до близкия денонощен магазин, но там установил, че не си е взел телефона. Веднага се върнал, но момичето, както и телефона, ги нямало. Той я потърсил в района и успял да я намери, но когато я попитал за телефона, тя отрекла да го е вземала.

След подаване на сигнала в полицията и предприетите незабавни действия, извършителката на деянието е установена по даденото от потърпевшия описание. Оказало се е, че това е 24-годишна жена, известна на правораздавателните институции. Мобилният телефон е бил установен. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ, срещу 24-годишната жена, с оглед престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Другият случай е разкрит от служители на Първо РУ. На 7 септември в Първо РУ е постъпил сигнал от русенец, че около 19:45 часа на 3 септември, по ул. Мария Луиза в Русе е бил извършен грабеж на мобилен телефон от сина му. Според подадената информация, нападателят бил младеж висок около 170 см, облечен с тъмно горнище с качулка на главата, който се засилил към 7-годишното момче и със сила издърпал от ръката му телефон с марката „Xiaomi Redmi 9“, след което се оттеглил в неизвестна посока.  В резултата на извършените по случая оперативно-издивателни мероприятия, криминалистите от Първо РУ са установили като извършител на деянието 17-годишен русенец. По случая е заведена преписка по описа на Първо РУ.

Exit mobile version