Полицията предотврати продажба на наркотици на подземен паркинг в Русе

Полицията предотврати продажба на наркотици на подземен паркинг в Русе. Вчера пред входа на подземния паркинг на търговски комплекс полицейски служител е забелязал 39-годишен мъж, познат на полицията, да се оглежда съмнително пред паркинга. Спрял пред него с автомобила, при което мъжът хвърлил на земята пакетче, съдържащо суха тревна маса и електронна везна и опитал да избяга.

Той бил задържан полицейския служител до идване на полицейски екип от Първо РУ. При тестване веществото е реагирало на марихуана. Близо до мястото бил установено и друг 38-годишен мъж, който заявил, че имал уговорка със задържания да се срещнат, за да си закупи 1 грам марихуана. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

И още два случая, свързани с наркотици, са разкрити от полицията. На 30 март около 20:50ч. полицейски служители от Второ РУ при обход по ул. „Вега“, в близост до надлеза на бул. „Христо Ботев“, забелязали мъж, който установили като 30-годишен от Русе. При поведен разговор с него той извадил от джоба си и предал с протокол за доброволно предаване 1 бр. ръчно свита цигара, съдържаща зелена суха тревна маса, за която заявил, че е марихуана, както и хартиен свитък с ластик съдържащ вещество, за което заявил, че е метаамфетамин. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 5 от НК.

На 29 март, на светофара на МОЛ-Русе, полицейски служители от Второ РУ-Русе, забелязали лек автомобил „Шкода Октавиа“ с русенски регистрационен номер, управлявана от мъж, когото преди време са спирали за държане на наркотици. Автомобилът е спрян на паркинга на МОЛ-Русе. При проведена беседа с 40-годишния водач той извадил жълто цилиндърче, съдържащо кристална бучка, като е заявил, че го е намерил в близост до дома си. Той  предал с протокол за доброволно предаване кристалното вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало положително за метамфетамин. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

 

Exit mobile version