Полицията изясни кой е виновен за катастрофата в „Дружба“

Полицията изясни спорния въпрос чия е вината за инцидента, който стана вчера около 11 ч на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с бул. „Васил Левски“. Както Русе Медиа писа, при катастрофата пострадаха три превозни средства.

Камионът с полуремарке, управляван от 35-годишен мъж, е навлязъл в кръстовището от бул.“Христо Ботев“ към центъра на зелен светофар. От лявата му страна в този момент, от бул. „Васил Левски“, е навлязъл и го е блъснал странично лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 23-годишен водач. В резултат на удара ТИР-ът се е отклонил вдясно и е блъснал с дясната страна на полуремаркето паркирания автомобил на „Комунални дейности“.

Младият водач и спътничката му са настанени в болница „Канев“. Тя е с гръдна и коремна травма, както и охлузни рани по лицето, а той – с травма на глава и прорезни рани по главата. Пробите на водачите за алкохол и наркотици са били отрицателни.
Час преди това на същото място е станал още един инцидент, отново с товарен автомобил. Шофьорът – 62-годишен мъж, е нарушил правилата за дистанция и е блъснал с предната си част спиращ пред него лек автомобил „Тойота Ярис“ . При инцидента са пострадали леко водачът на тойотата и жена, пътувала с него на задната седалка. Те са получили травми на главата. Причината е несъобразена дистанция от страна на камиона.

Exit mobile version