Полицията залови сериен крадец от магазини, друг задигнал пастърма и сушеница

Полицията в Русе залови сериен крадец от магазини, който е обирал търговски обекти цели два месеца.

На 17 януари е бил разбит магазин на бул. „България“, като са откраднати около 50 лева на монети и бутилка с уиски.  На 20 срещу 21 януари е била извършена кражба от друг магазин на бул.“България“, от който са взети цигари от различни марки. На 10 февpуаpи е получено заявление от управител на магазин на ул. „Даме Груев“, който е съобщил за извършен неуспешен опит да бъде проникнато в склад на магазина, като с метален крак, отчупен от стол, е била окривена дограмата на вратата към склада и прекъснато захранването на охранителна камера.  На 12 февруари  управител на магазин на ул. „Ямбол“ е съобщил за нанесени щети по обекта и опит за проникване в него, като отново е било прекъснато захранването на камерите за видеонаблюдение.

По всички случаи в Първо РУ са били образувани досъдебни производства или преписки. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите са установили като извършител 32-годишен мъж от Русе. Работата по случаите продължава, продължава и изясняването на престъпната дейност.

Още един крадец, този път 18-годишен русенец, е бил установен като извършител на кражба от магазин. Управител на търговски обект на ул. „Цар Асен“ е сигнализирал, че на 7 февруари около 22:13 часа, неизвестен млад мъж е бил откраднал хранителни продукти от обекта – сушеница, пастърма, кренвирши.

 

Exit mobile version