Полицията залови сериен крадец на водомери и кранове

Полицията в Сливо поле залови сериен крадец на водомери и кранове. Сигнали за извършените посегателства са постъпили, между 7-ми и 16-ти този месец в РУ – Сливо поле.

По данни на потърпевши и представители на водоснабдителното дружество, обекти на кражбите са станали непостоянно обитавани през зимния период имоти в селото. Кражбите са извършени, след проникване във водомерните шахти на общо 7 имота, като след демонтиране са отнемани водомери, възвратни клапани и кранове. Освен това са нанесени щети по тръби и други части на съоръженията.

При извършените оперативно-издирвателни действия по сигналите, полицаите от районното управление в Сливо поле са установили като извършител 50-годишен мъж от с. Голямо Враново. Вчера при проверка на адреса му служителите на реда са открили, че е съхранявал и боеприпаси от различен калибър.

Оказало се, че той предавал за вторични суровини откраднатите водомери и части от съоръженията. Предстои да се изясни дали има и други потърпевши от такива посегателства. Работата по документирането и разследването на престъпната дейност продължава.

Exit mobile version