Полицията залови при обир в Русе рецидивист, пуснат от затвора в Белене

35-годишен познайник на полицията, наскоро излязъл от затвора, е задържан след сигнал за кражба в Русе.

На 23 ноември в 20:33 часа на тел. 112  е получен сигнал от жена, работеща в ресторант в Русе. Тя е обяснила, че докато е била на работа, от служебно помещение са изчезнали якето й с намиращите се в джобовете му ключове за жилището и за колата й. Малко по-късно жената е съобщила в полицията, че е видяла автомобила си, който бил паркиран близо до работното й място, с отворена врата, а до него се суетял непознат мъж.

Към адреса веднага са изпратени два дежурни полицейски екипа. Мъжът е бил задържан при опит да избяга от местопрестъплението. Установено е било, че това е 35-годишен мъж, многократно осъждан, който наскоро е бил освободен от затвора в Белене, където е изтърпял присъда.

При направен първоначален обиск в джоб на якето му са намерени ключ за лекия автомобил „Фолксваген“, още една връзка ключове, както и други вещи, за които впоследствие се е установило, че са на потърпевшата и са взети от автомобила й. Случаят е документиран от полицията, заведено е бързо производство и работата по него продължава.

Exit mobile version