Полицията задържа трима след ПТП, заплахи и провокации на живо във фейсбук

Трима русенци на възраст 19, 20 и 23 години са задържани заради хулигански действия след катастрофа, заплахи и провокации към органите на реда, излъчвани на живо във фейсбук. От полицията съобщиха, че става въпрос за ПТП в района на пътния възел между бул. „България“ и ул. „Изгрев“ на 29 април. Когато пристигнал екип на „Пътна полиция“, на мястото били водачът на автомобила и неговият брат.

Докато обработвали документите им, пристигнали около 30 души  -роднини и близки на водача на катастрофиралото МПС.Те започнали да псуват грубо полицаите, да ги заплашват и да възпрепятстват работата им. Всичко това било придружено от провокации и викове, като един от присъстващите излъчвал на живо в профила си в социалната мрежа. Наложило се да бъдат изпратени още два полицейски екипа, а заедно с това е било образувано и досъдебно производство.

Под ръководството на Районна прокуратура служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено за бързи действия  са арестували трима от лицата, които са отправяли обиди и закани към служителите на МВР. При разследването са намерени наркотици и са иззети мобилните телефони, с които са заснемани престъпните действия.

Мъжете са задържани в ОДМВР Русе, предстои повдигане на обвинения и още работа по документирането на престъпната дейност на лицата.

Exit mobile version