Полицията в Русе търси съдействие кой е загиналият пешеходец край „Метро“

ПОЛИЦИЯТА В РУСЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА МЪЖ, ЗАГИНАЛ ПРИ ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ

На 4 септември около 18:30 ч. на път I-5 / гр. Русе – гр. Велико Търново, в района на км 3+300, на вход към град Русе, е възникнал пътен инцидент с починал пешеходец. При оглед на място, извършен от дежурна оперативна група на полицията, е документирано, че лек автомобил „Шкода Октавия“ с водач на 27 г., румънски гражданин, движейки се по пътя е блъснал мъж, пресичащ платното за движение от ляво надясно.  В резултат на удара пешеходецът е загинал на място. На водача са извършени проверки за употреба на алкохол и за наркотични вещества и/или техни аналози, които са дали отрицателен резултат. Причините за ПТП се изясняват в хода на образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе.
Самоличността на починалия пешеходец към момента не е установена и полицията търси съдействие от гражданите.
Описание: загиналият мъж е на видима възраст около 65-70 години; с нормално телосложение; с бяла, късо подстригана коса и набола брада; облечен с оранжева тениска, сиво яке, тъмно синьо долнище на анцуг; обут с бели гуменки.
Молбата на разследващите органи е гражданите, които имат познат или близък с подобно описание, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото РУ, с цел изясняване на самоличността му.

Exit mobile version