Полицията в Русе разкри фалшификатори на културни ценности

Полицията в Русе под ръководството на Окръжна прокуратура разкри фалшификатори на културно-исторически ценности. Разследването е продължило няколко месеца, за да се стигне до установяването на самоличността на извършителите на подправените артефакти, които са ги предлагали за продажба.

В схемата са замесени баща и син от Русе, съобщиха от ОД на МВР. Основният извършител е 48-годишен мъж, който е предлагал за продажба в интернет платформа копия на артефакти, които представял като автентични културно-исторически ценности. Реално предлаганите стоки били собственоръчно направени от него реплики. Мъжът бил подпомаган в изработването на обектите от 71-годишния си баща.

При предприетите и реализирани от служителите на ОДМВР – Русе оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, вчера са извършени претърсвания в няколко имота. Установени и иззети са множество инструменти, заготовки и други предмети.

Работата по случая продължава в хода на воденото досъдебно производство за престъпление по чл. чл. 278 а, ал. 1 във вр. чл. 26 от НК, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

Exit mobile version