Полицията в Гюргево върна в Русе 15 нелегални мигранти от бус за плодове

Граничната полиция в Гюргево върна в Русе 15 нелегални мигранти, открити в микробус за превоз на плодове и зеленчуци. 41-годишният румънски водач е пристигнал на Дунав мост на 17 септември около 04.20 ч, за да влезе в Румъния.

При извършените проверки на превозното средство граничните полицаи открили в товарния отсек, на специално обособено място, укрити 15 чужди граждани. В хода на разследването са установили, че въпросните лица са от сирийска националност, качили са се в транспортното средство с помощта на водача и са имали намерение да стигнат до държава от Западна Европа. Граничните полицаи от Териториалната служба на ГДП Гюргево извършват разследване под координацията на прокурор от прокуратурата към съда в Гюргево за извършване на престъплението „опит за нелегално преминаване на държавната граница от чужди граждани“ и съответно за трафик на мигранти за водача на транспортното средство. По отношение на румънския шофьор му е наложено превантивно задържане за срок от 30 дни.

На основание румънско-българското споразумение за реадмисия 15-те граждани от сирийски произход са предадени на Гранична полиция на България за доразследване.

Exit mobile version