Полицията: Вината за катастрофата на Русе-Бяла е на водача на автобуса

Катастрофата, която стана вчера по обед на пътя Русе-Бяла, е причинена от водача на автобуса. От полицията съобщиха, че автобусът с румънска регистрация, с който са пътували гръцките туристи, е навлязъл в платното за насрещно движение и се е блъснал в задната част на турския камион.

36-годишният румънски водач е бил зад волана на автобуса „Мерцедес“, който е пътувал към Гърция с чужденците. Катастрофата е станала на мокра пътна настилка при ляв завой, при неустановени към момента причини, като автобусът е напуснал платното за движение вдясно.

Както Русе Медиа писа, вследствие на инцидента са пострадали 10 пътници от автобуса – най-тежко е ранена 62-годишна жена, която е настанена в болница в Русе с наранявания на очите и контузия на главата, без опасност за живота. Други две жени са с фрактури съответно на длан и на носни кости, те са освободени за домашно лечение. Още 7 души са прегледани в болница и са освободени с порезни рани и контузии.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група, причините за ПТП се изясняват в хода на образувано досъдебно производство по описа на РУ – Бяла.

Пробите за алкохол и наркотици на двамата водачи са показали отрицателен резултат.

Exit mobile version