Полицейски патрул спаси възрастна жена от Борово от телефонна измама

Щастлива среща на самотно живееща възрастна жена от Борово с полицейски патрул предотврати телефонна измама.

На 31 октомври около обед 83-годишната пенсионерка получила телефонно обаждане на стационарния си телефон. Мъжки глас, който се представил за началник на полицията в Борово, заявил, че органите на реда са разкрили група от телефонни измамници, разполагащи с нейния телефонен номер.  Той започнал да я разпитва с какви пари разполага в себе си и има ли банкови сметки.

По-късно по телефонът се обадил непознат мъжки глас, който започнал да я обижда и заплашва. Поискал 55 000 лв., за да не убие жената и нейни близки. През цялото време по мобилния телефон с жената поддържал връзка „началникът на полицията“  който я успокоил, че полицията я пазела, но тя трябва да отиде да изтегли сумата от 7500 лв. от банкомата на ДСК в гр. Борово.

От банкомата на банка ДСК и разположения в съседство банкомат на Кооперативна банка, тя успяла да изтегли само 1200 лв., след което парите в банкоматите свършили.  Жената съобщила това на „началника на полицията“, при което той й казал да се прибира за момента в дома си.

На връщане жената попаднала на полицейски патрулен автомобил, който спрял до нея. Тя разказала на служителите какво се е случило. Тогава разбрала, че е станала жертва на опит за измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Exit mobile version