Полицейска операция във Ветово хвана водачи с алкохол и дрога

Полицейска операция срещу конвенционалната престъпност и нарушенията на пътя във Ветово завърши с установяването на водачи и пътници, употребили алкохол и дрога.

На 23 септември около 00:20 часа по третокласен път между Ветово и Писанец е извършена проверка на лек автомобил „Дачия Логан“. Зад волана е бил 39-годишен мъж от Ветово. При теста за употреба на алкохол дрегерът е показал наличие над 1.2 промила. Шофьорът е бил конвоиран до болница в Русе, където е дал кръвна проба за изследване. Резултатите са показали концентрацията на алкохол от 1.31 промила.

На 21 септември в 15:15 часа в гр. Ветово на ул. „Сливница“ за проверка е спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 20-годишен ветовчанин. Младежът е дал положителна проба за наркотици- марихуана. Той е бил конвоиран до медицинско заведение за кръвна проба, но там в присъствието на медицинско лице е отказал.

Младежът е бил в автомобила с 19-годишно момиче, което е имало в себе синаркотични вещества. Момичето е предало на служителите на реда един брой фолио, съдържащо зеленикава тревна маса с характерна миризма, за която е заявила, че е марихуана, както и два броя прозрачни полиетиленови плика – единият с 6 кристални вещества, а другият с прахообразно вещество. За тях обяснила, че са метамфетамини.

Случаите се разследват, по някои са образувани досъдебни производства.

Exit mobile version