Полицай от Русе рискува живота си, за да спаси куче от големия пожар

Полицай от Русе рискува живота си, за да спаси куче от големия пожар, избухнал преди дни в жилищния блок на бул.“Цар Освободител“. Домашният любимец е на млад мъж, който заедно с две 15-годишни момчета опита да извади от дома й собственичката на горящия апартамент.

Спасителят е пожелал анонимност, но собственикът на кучето Иво Григоров е трогнат от постъпката му и пожела да му благодари от сърце.

„След опита ми да извадим съседката от горящия апартамент, се засилих към собственото ми жилище с мисълта да взема кучето и да се евакуираме. Нямаше как. Само на половин етаж нагоре вече не се виждаше и дишаше. Задушавах се и нямах ориентация. Не ми стигаше въздуха, за да се кача още няколко стъпала и да взема кучето с мен. Едва слязох надолу, държейки се за парапета. Минутите бяха като часове, бивайки навън и знаейки, че моето малко кученце е в апартамента точно над пожара.

Молех всички полицаи и пожарникари да помогнат. Моето куче е затворено и вероятно се задушаваше. Накрая един млад полицай просто взе ключа и тръгна. Нямаше маска, нямаше екипировка, нямаше нищо. Просто влезе във входа. Качил се е до 3-ия етаж, най-задушното. Отключва желязната врата, после отваря и дървената врата. Кученцето го няма. Отваря врати и прозорци на целия апартамент и взема кучето в ръце. Затваря дървената врата и на всичкото отгоре заключва желязната врата.

След това го виждаме да излиза през входната врата, носейки малкото ми съкровище – жива и здрава. Благодаря ти! Пожелал си анонимност, но аз съм толкова благодарен за това, което направи. За риска, който пое. Искам да има повече хора като теб. Благодаря ти!“, сподели емоционално Иво Григоров.

Exit mobile version