Полицаи гостуваха с демонстрации на учениците от ОУ „Братя Миладинови“

Представители на ОДМВР – Русе днес гостуваха на учениците от ОУ „Братя Миладинови“ в град Русе. Кратката, но наситена с емоции среща започна в двора на учебното заведение, където присъстваха деца от различни паралелки, преподавателите им, както и ръководството на учебното заведение.

В срещата участва началникът на Първо РУ главен инспектор Пламен Първанов, който бе дошъл специално, за да поднесе официално поздравления и благодарности от името на полицията, към четвъртокласника Теодор Симеонов. Днес това стана пред неговите съученици и преподаватели, след като миналата седмица той бе отличен с грамота за доблестна постъпка от директора на ОДМВР-Русе старши комисар Мирослав Дамянов, заради това че момчето откри сума пари и чрез полицията тя бе върната на притежателя й.

Теодор Симеонов получи официални поздравления лично и от директора на учебното заведение Камен Минков, както и награда.

Служители от „Териториална полиция“ и инспектор от „Детска педагогическа стая“ от Второ районно управление, на чиято територия на отговорност е разположено училището, направиха демонстрация с полицейска техника в двора, проведоха и превантивни беседи с учениците, във връзка с безопасността на движението, както и за това по какъв начин да предпазват себе си и другите, по време на предстоящата лятна ваканция.

След това полицаите гостуваха в класа на Теодор Симеонов, където разговорите между служителите на реда и децата продължиха.

На раздяла Теодор и неговите съученици получиха сладка изненада, подготвена от членовете на русенския полицейски спортен клуб „Спартак“.

 

Exit mobile version