Пожар унищожи хранилището по рисуване в СУ „Възраждане“ /ВИДЕО/

Въпреки инцидента децата утре ще имат нормални учебни занятия

Пожар избухна в СУ „Възраждане“ и унищожи хранилището по изобразително изкуство, което се намира непосредствено до кабинета по рисуване. За щастие щетите са само материални, тъй като днес бе неучебен ден заради празниците.

Пожарът е тръгнал около 12.30 часа на последния етаж на училището. Включила се е пожароизвестителната инсталация, а живущите в съседните блокове са подали сигнал на тел.112. Много от учениците, които живеят наблизо, са играли край учебното заведение и са станали неволен свидетел на инцидента. Те разказват, че имало големи пламъци и са изгорели много неща – най-вече рисунки и хартия, част от които можеха да се видят в двора на СУ „Възраждане“.

На място са били изпратени два екипа на пожарната. Те са потушили огъня бързо, преди да се разпространи по целия етаж. Тъй като училището не е работело, не се е наложила евакуация. Помогнала им е и инсталацията за гасене на пожари в училището, която се е намирала в непосредствена близост до вратата на хранилището. Проблем е било голямото количество хартия вътре, както и обзавеждането от ПДЧ, което гори много, тъй като е от лепило и дървени стърготини.

В момента на пожара в училището не е имало никой , дори и портиер, така че за момента се изключва човешка намеса. Преподавателите-художници са непушачи и мястото не се ползва за тайно пушене, споделиха ученици. Всички учители излизали извън сградата, ако искали да запалят цигара. Децата бяха разстроени, защото много харесвали учителите си по рисуване и им е мъчно за инцидента.

Най-вероятната причина е късо съединение, но причините тепърва ще се изясняват. Тъй като щетите са ограничени, няма пречка учебният процес да продължи нормално и затова всички утре ще бъдат на училище в СУ „Възраждане“.

Exit mobile version