Пожар от ел.табло евакуира тази нощ живущи в блок в Русе

Пожар от електрическо табло е причинил щети и е вдигнал на крак живущите от вход в блок „Тотлебен“ в Русе. Благодарение на адекватната намеса на полицаи, пожарникари и със съдействието други аварийни екипи и на гражданите не е допуснато да пострадат хора.

Около 1 часа е бил получен сигнал за запалване на ел.табло във входа, като на място са изпратени патрули на полицията, екипи на Първа РСПБЗН, ЦСМП, както и аварийни екипи на енерго- и газоснабдителните дружества, за да спрат тока и газта. Установено е било, че гори електрическо табло на третия етаж и има силно задимяване в стълбищната клетка.

Част от живущите са били евакуирани, други са инструктирани да излязат на терасите на жилищата си, а три жени от третия етаж се е наложило да бъдат изведени с помощта на специалните спасителни качулки на пожарната и предадени за преглед от ЦСМП.

Изяснено е, че след като горенето е започнало от третия етаж се е разпространило към таблото на четвъртия и надолу към втория и първия етаж. Две от таблата са унищожени напълно, а на други две са нанесени щети. На третия и четвъртия етаж са силно опушени стени и тавани в коридорите пред апартаментите. Стълбищната клетка е отдимена.

 

Exit mobile version