Пожар на летището в Букурещ, русенци попаднаха в капана му /ВИДЕО/

Пожар избухна тази сутрин на летище „Анри Коанда“ в Букурещ. В капана му попаднаха и русенци, които имаха полети към различни градове в Европа. За щастие инцидентът се размина без пострадали, но разписанието бе нарушено и част от излитащите самолети потеглиха със закъснение.

Пожарът е избухнал около 7 часа в заведението „Бургер кинг“, което се намира в началото на гейтовете. На мястото веднага бяха изпратени няколко екипа на пожарната, които са овладели огъня много бързо, разказа за Русе Медиа холандецът Ян Копелманс, който пътува от Букурещ за Амстердам.

Проблем обаче се оказа гъстият задушлив дим, тъй като са горели основно пластмасови изделия. Пътниците, сред които бе и известният русенски пианист Николай Димитров, са били принудени да се евакуират в тунелите между паспортния контрол и гейтовете, където има вентилация.

„Димът и миризмата буквално ни задушаваха, а тъй като пожарът бе в началото на гейтовете, пътят ни към чакалните бе отрязан. Паника нямаше, но хората бяха доста притеснени. Секюрити контролът временно спря да проверява пасажерите, тъй като се струпаха много хора след паспортния контрол и нямаше място“, разказа за Русе Медиа Николай Димитров.

В рамките на около час ситуацията е била нормализирана и пътниците са били допуснати до вътрешността на летището. Огнеборците са останали на място още известно време от съображения за сигурност. Полетите са възобновени, но се движат с около 30-40 минути закъснение.

Снимки: Николай Димитров

Exit mobile version