Пожар в центъра на Русе, младежи и съсед рискуваха да спасят жена /ВИДЕО/

Пожар избухна тази вечер в жилищен блок на бул.“Цар Освободител“ в центъра на Русе. Огънят е пламнал в апартамент на първия етаж над магазините. В момента на пожара в жилището е била собственичката, която е била сама.

Първи на помощ са се притекли 15-годишният Мартин Цветанов и приятелят му, които случайно са минавали оттам. „Видяхме мигновен пушек, веднага се забързахме да помогнем. Аз в момента, в който се качих, горе беше страшна димилка, самите кабели вече бяха паднали. Съблякох си якето и си завързах самия суичър като маска на главата, взех пожарогасителя и се опитах да вляза възможно най-напред, за да угася. Коридорът обаче беше дълъг, имаше голям пушек и излязох почти умрял, както се вика“, разказа Мартин.

Заедно с момчетата в жилището е опитал да влезе и съседът Иво Григоров. „Не успяхме, целият апартамент беше задимен твърде много. Ситуацията е тежка, димът е навсякъде, надяваме се, че повечето жители не са били в своите апартаменти. Усетих миризма, видях дим през прозореца. Излязох, от апартамента вече димът излизаше, млади момчета бяха влезли във входа, за да отворят те. Опитахме да влезем в апартамента с един пожарогасител, не знам откъде, просто не можеше. Излязохме всички, дойдоха полицията и пожарната“, обясни Иво.

Пожарникарите са опънали стълба и са успели да извадят навън жената, която е на възраст около 50 години. Тя е живеела със сина си и съпруга си, които в момента са отсъствали. Пламъците са тръгнали от задната страна на блока и жената е излязла на терасата от другата страна, където е кухнята й. Тя е останала блокирана там, тъй като заради дима и огъня не е имало как да напусне жилището си.

Изпратени са били четири пожарни и две линейки, на място беше и зам.-кметът на Русе Димитър Недев. Едната линейка е откарала жената за преглед в болницата, а в другата бяха прегледани момчетата и съседа им, които са вдишали дим. Заради пожара живущите в блока са напуснали апартаментите си и не са пострадали.

Причините за инцидента засега не са ясни, предстои да се извърши оглед.

Exit mobile version