Пожарът в центъра на Русе снощи – заради късо съединение в радиатор /ВИДЕО/

Пожарът, който избухна снощи в жилищен блок на бул.“Цар Освободител“ в Русе, е причинен от късо съединение в ел. радиатор. 55-годишната жена, която е била в жилището сама в този момент, го е включила в стаята, след  което е отишла да готви в кухнята.

Както Русе Медиа съобщи, пламъците са обхванали стаята в задната част на блока, а жената е потърсила спасение на балкона от другата страна. След като двама младежи и съсед неуспешно са опитали да влязат в апартамента, за да я изведат, тя е била евакуирана от пожарникарите с помощта на стълба през прозореца. Жената е откарана от ЦСМП за преглед и оказване на медицинска помощ в болница, откъдето по-късно е изписана.

При пожара са нанесени големи материални щети, като е унищожено цялото имущество в една от стаите на апартамента, а наличието на струпани голямо количество горими вещи – дрехи, одеяла и други предмети, е затруднило пожарогасенето, което е продължило повече от час. Заради инцидента има нанесени щети и на долния етаж в сградата, където се помещават аптека и хранителен магазин.

Exit mobile version