Пожарникари от Русе помагат с лични средства на училища в общината

Пожарникари и спасители от Русе дариха лични средства за четири училища в общината. С тях те закупиха необходимо оборудване за учебния процес и за спорт, след като е станало ясно, че учебните заведения нямат достатъчно пари за обновяване на материалната база. Акцията е организирана от членовете на Синдикалната федерация на служителите в МВР, които от създаването на регионалната структура в Русе постоянно правят дарителски кампании – най-вече за деца, разказа председателят на регионалната структура Иван Димитров.

Днес четирите училища получиха своеобразните си коледни подаръци, които бяха разнесени по места с пожарен автомобил. В него имаше също детски пожарникарски каски, палки, сигнални жилетки, които да се ползват от учениците в часовете по пътна и пожарна безопасност. А децата научиха интересни неща за професията на пожарникаря.

В СУ „Васил Левски“ се сдобиха с нови футболни врати, които са разглобяеми и могат да се прибират, когато не се ползват. Те са предназначени за окомплектоване на футболното игрище, направено от ръководството на училището.

Училището в кв.“Долапите“ получи три аудиосистеми за провеждане на уроци, а ПГ по селско стопанство в кв.“Образцов чифлик“ – голям монитор, тъй като един не е достигал за оборудването на класните стаи. Училището в Николово пък се радва на две нови аудиосистеми.

Exit mobile version