Пожарникари отдадоха чест на Димитър Петров след 37 години служба /ВИДЕО/

Точно в 10 часа в Първа пожарна в Русе бяха извадени специализирани пожарни автомобили, които със сирени и водни струи изпратиха в заслужен отдих един от най-обичаните пожарникари – Димитър Петров. Началник група „Пожарогасене“, той е отдал 37 години от живота си на „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Русенското дружество на Синдикалната федерацията на служителите на МВР спонтанно е решило да направи специален жест към колегата си и му подари картина на известен русенски художник. Отделно Димитър Петров бе удостоен с почетния плакет на федерацията, който се дава за изключителни заслуги.

„Димитър Петров е наистина е човек с голямо Ч, който във всички тези години успя да бъде на първо място човек с подчинените си. После беше лидер, ръководител и на последно място началник. Защото за жалост в системата напоследък е пълно с началници, а липсват именно такива лидери и ръководители, които правят екипите – най-важното нещо в нашата работа. За нас той е пожарникар с изключителни заслуги и затова го удостояваме с плакет от СФСМВР и картина от колегите“, сподели членът на УС на СФСМВР Иван Димитров.

Exit mobile version