Пожарникари и доброволци се бориха с голям пожар в село Баниска

Серия от пожари на сухи треви и храсти в близост до къщи и постройки са гасили огнеборците в Русенско през изминалото денонощие.

Два часа и половина по обед вчера е продължила борбата с огъня в село Баниска. На мястото са изпратени пожарникари от РСПБЗН – Две могили, които са работили заедно с екип от 4 човека на доброволните формирования към кметството на селото. Те са съдействали, като са използвали гръбни пръскачки от противопожарното депо на кметството. Горенето е ликвидирано на площ около 18 000 кв.м.

Малко след това пожарникарите от Две могили са били изпратени на пожар в сухи треви и храсти в с. Каран Върбовка. При пристигане на място е заварена да гори суха растителност в дворно място, в близост до къща и селскостопанска постройка. Действията на огнеборците са предотвратили щети. Горенето е ликвидирано на площ около 600 кв.м.

Два часа и половина е отнело на пожарникарите от Бяла потушаването на пожар в сухи треви и храсти в с. Кривина. Той е бил на площ около 900 кв.м.

Русенски екип пък е бил изпратен на сигнал за запалени сухи треви и храсти в района на кв. „Средна кула“. Огънят е загасен на площ около 100 кв. м, преди да достигне дървени бараки в близост.

Exit mobile version