Пожарникарите в Русе празнуват с церемония, демонстрации и парад /ВИДЕО/

Пожарникарите в Русе днес празнуват 140 години пожарно дело в региона. Честванията започнаха тази сутрин на площада пред общината, където имаше много гости и партньори от страната и Румъния.

„В лицето на пожарникарите русенци винаги ще имат някой, на когото да разчитат в трудни моменти“, каза в поздравлението си директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл.комисар Александър Джартов.

Директорът на регионалната дирекция комисар Светослав Войчев благодари специално на партньорите и институциите, с които си сътрудничи русенската пожарна. „Сами трудно можем да спечелим битката с големите пожари и природните бедствия, но с усилията на всички можем да се справим. Нека обединим усилия и изградим едно по-безопасно бъдеще за нас и нашите деца“, заяви Войчев.

В поздравлението си кметът Пенчо Милков сподели, че през изминалите няколко месеца е имал възможност да види на терен работата на русенските огнеборци и им благодари от сърце.

На церемонията бяха връчени различни подаръци и отличия, като специално място беше отделено на отличаването на бивши ръководители на пожарната служба в Русе. Бяха наградени и служители по случай празника на пожарникарите и спасителите.

По-късно се състоя демонстрация на професионалните знания и умения от служителите на РДПБЗН-Русе заедно с културно-развлекателна програма. В Доходното здание пък бяха подредени музейни експонати от Музея на пожарното дело в Първа РСПБЗН-Русе и рисунки от конкурса „С очите си видях бедата“.

От 16 ч ще потегли тържествен марш с пожаро-спасителна техника, който ще премине от пл. „Свобода“, ул. „П. Д. Петков“ и бул. „Съединение“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Ген. Скобелев“, ул. „Княз Дондуков-Корсаков“, ул. „Иван Вазов“ до пл. „Княз Ал. Батенберг“.

Exit mobile version