Поетеса от Русе създава творческо ателие за визуални артисти към новата си книга

„Ако се изгубите във „вечността“ на егото, дайте си мислено само пет минути живот и се върнете при ЛЮБОВТА.“ С  това послание русенската поетеса Руслина Александрова се обръща към своите читатели в новия си проект „Сборник стихове и философски импресии „Пет минути живот”.  Той ще включва стихове и импресии, сътворени от нея през различни периоди от творческото й битие.

Част от проекта е и представянето и популяризирането на този културен продукт чрез различни комуникационни канали.

С тази цел вече е създадена Фейсбук страница „Пет минути живот“, където всеки, който се интересува от творчеството на Руслина Александрова, може да прочете и коментира част от творбите, които ще бъдат издадени. С произведенията си авторката ще провокира и аудиторията на художници и визуални артисти да създадат по тях свои творби. В това своеобразно Творческо ателие могат да се включат ученици, студенти, професионалисти и любители, които биха се вдъхновили да покажат духовната и емоционална връзка между писаното слово и визуалното изкуство.

„Отправям покана-предизвикателство към всички визуални творци /художници, дизайнери, фотографи и др./ да се включат в импровизираното „Творческо ателие” към проекта ми за сборник със стихове и философски импресии „Пет минути живот”. Ще бъда щастлива да видя как писаното слово ви вдъхновява да претворите думите в образи. Може да нарисувате картина, да си спомните за ваша прекрасна снимка, която свързвате с някои от текстовете, публикувани във фейсбук страницата на проекта. Може и да аранжирате снимка или да направите колаж, импресия от образи, които да илюстрират вашето вдъхновение от словото. Няма ограничение за полета на вашата творческа мисъл и талант! За мен всеки поглед отстрани ще е интересен и ценен!

Най-добрите творби ще бъдат избрани и подредени в специална изложба, която ще съпътства презентационните спектакли на книгата в Русе и в други градове на България. На тези изложби ще има възможност творбите да се продават, ако авторът има желание и определи цена за произведението си.
Всеки творец, приел предизвикателството, може да се свърже с мен на лично съобщение или да изпрати снимка на вдъхновението си на имейл rusli@abv.bg Краен срок за изпращане на творбите – 15 януари 2021 г.“, казва Руслина Александрова.

Книгата предстои да бъде издадена, благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески инициативи 2020“. По време на представянето на „Пет минути живот“ в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, създадените художествени творби ще бъдат подредени в изложба и показани пред публика.

 

Exit mobile version