Подово отопление на кучешка колибка и камина предизвикаха пожари

Подово отопление на кучешка колибка и неправилно изградена камина предизвикаха пожари през уикенда в Русенско.

На 21 януари, за времето от 08:35 до 10:20 ч., два екипа от Втора РСПБЗН са работили на адрес по пътя за вилна зона „Касева чешма“ в Русе, където в имот е възникнал пожар, засегнал фургон и навес. При произшествието са нанесени щети на покрива на навеса, както и на вещи и инструменти, които са съхранявани във фургона. Под навеса е имало изградена кучешка колиба, а под нея собственикът бил поставил електрическо подово отопление и най-вероятно причина за пожара е възникнало късо съединение в него.

От 11:54 до 13:30 часа на 21 януари два екипа от Втора РСПБЗН са работили на адрес в с. Червена вода. Там огнеборците са били изпратени, заради сигнал за пожар в къща. На място е изяснено, че в пристройка към къщата има неправилно изградена камина на твърдо гориво и поради неправилната технология се е получило прегряване и запалване на дървена ламперия и външна стена. Собственикът на къщата бил извършил успешно първоначално пожарогасене, а екипът е доизгасил пожара, като се е наложило леко разкъртване на конструкциите за пълното потушаване на горенето.

Екип от РСПБЗН–Ветово между 08:53 и 10:30 часа на 21 януари е изпратен на сигнал за пожар в магазин за строителни материали в гр. Глоджево. До пристигане на огнеборците на мястото, пожарът бил локализиран от собственици и служители на магазина. При произшествието не са пострадали хора, но има нанесени значителни материални щети по обекта и стоки в него. Предполага се, че причината е възникнало късо съединение.

 

Exit mobile version