Подменят 12-годишните камери за видеонаблюдение в центъра на Русе

Подмяната на мрежовото оборудване и 12-годишните камери в Централната градска част в Русе ще приключи до края на седмицата, съобщиха от общинска администрация. Такива са уверенията от специализираното звено КООРС към Община Русе.

Новата модерна техника за видеонаблюдение разполага с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за денонощен видеоконтрол относно опазването на обектите от градската среда и осигуряване на обществения ред и сигурност.

Припомняме, че системата на общинския център за видеонаблюдение, която разполага с над 800 камери, наскоро разшири обхвата си, включвайки и камерите, разположени в кварталите „Средна кула“ и Долапите“. Поетапно се предвижда да бъдат присъединени и всички устройства за денонощен контрол в населените места в община Русе.

Община Русе закупи и термокамера за ранно откриване и известяване за възникнали пожари, която предстои да бъде монтирана до края на годината на една от високите точки на града.

Exit mobile version