Подменят се предпазни прегради по най-натоварените булеварди в Русе /ВИДЕО/

Община Русе започна подмяна на старите и амортизирани предпазни прегради по протежение на тревната разделителна ивица по най-натоварените булеварди в града. В момента екипите на ОП „Комунални дейности“ работят по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между Пантеона и Кръговото.

След анализ е установено, че най-натоварените кръстовища в Русе са именно Кръговото до полицията и кръстовището на Симовата мелница . Затова е взето решение дейността по монтирането на новите заграждения да започне там, където трафикът е най-голям. Досегашните прегради са напълно амортизирани, някои са пострадали и са окривени от инциденти, закрепването им е компрометирано, като на места са били захванати със подръчни средства.

Новите прегради са със специално покритие и имат светлоотразителен елемент в средата. Заедно с тях се подменят и се поставят и нови колчета, за които става захващането. Старите преградни пана се оглеждат, част от тях се бракуват, а други , които подлежат на ремонт, се поправят и се пренасочват за ползване към малките населени места по необходимост. След Кръговото, подмяната ще продължи в посока бул. „Христо Ботев“, след което на по-късен етап ще се работи по бул. „Липник“.

Exit mobile version