Плувците на „Локомотив“-Русе – най-добри сред българите на „Talent Cup“

Клуб по плувни спортове „Локомотив“-Русе зае второ място в крайното отборно класиране на VIII Международен турнир „Talent Cup 2021“ в София, който се проведе на 50-метров басейн. Русенците са най-добрите българи в състезанието, тъй като победител стана отборът на „Стяуа“- Букурещ, а трети в класирането са „Олимп“- София.

Русенските плувци завоюваха 9 златни, 6 сребърни и 9 бронзови медала в конкуренцията на 400 плувци от 36 клуба (4 от Румъния, 1 от Сърбия и 1 от Германия). Състезанието се проведе в 4 възрастови групи, в 3 дни, като сутрин се плуваха подборни серии, а следобед финали (8-те най-добри времена).

„Локомотив“ участва с 29 плувци, които се класирана на 80 финала и завоюваха 24 медала. „Доволни сме от представянето и резултатите на нашите плувци месец преди да започнат Държавните първенства на 50-метров басейн. Турнирът беше тежък, имахме много финали и конкуренцията беше на високо ниво. Състезателите извадиха най-добро от себе си и заслужено спечелиха второто място“, сподели старши треньорът Деян Дончев.

Ето и призьорите:

При 11-12 год.

При 13-14 год.

При 15-17 год.

В ЩАФЕТНИТЕ ПЛУВАНИЯ, които бяха микс (2 момчета и 2 момичета):

При 13-14 год.

– На 4х50м смесена по стил заехме 3-то място, в състав: Кристина Иванова, Алекс Ташев, Николай Киров и Михаела Маринова.

При 15-17 год.

 

Exit mobile version