Плувците на „Локомотив“-Русе защитиха титлата си на държавен шампион

КПС „Локомотив“-Русе защити титлата си от лятото на 50м басейн като Държавен шампион при девойки младша и вицешампион в комплексното класиране на младша възраст на Държавното първенство на 25 м басейн, което се проведе в Бургас. Това стана в конкуренцията на 57 клуба от България и 642 състезатели.

„Локомотив“ участва с 21 състезатели при девойките и юношите. Девойките убедително спечелиха 1-вото място пред „Добруджа“-Добрич и „Черно Море“-Варна. В комплексното класиране клубът е на 2-ро място след „Добруджа“ и пред „Левски“ – София.

Завоювани бяха 2 бронзови медала, 3 финала „А“ и 8 финала „Б“ при жените.

При девойките старша възраст:

При Жените – щафетата 4х50м св.стил зае престижното 5-то място с време 1,52,49. Съставът – Виктория Ганева, Румена Терзиева, Йоана Мицова и Михаела Маринова.

„След като през 2020г. Държавните първенства на 25м басейн не се състояха, искахме повече от година да докажем силата си в малкия басейн – 25м . Въпреки липсата на плувни тренировки повече от месец, само за няколко седмици работа от 1 ноември доказахме, че това бе нашето състезание. Децата се представиха добре и резултатите са на лице. Съжаляваме само, че нарушената подготовка се отрази на броя спечелени медали и най-добри лични постижения. Нека пожелаем успех на нашите малки Локомотивчета на предстоящото Държавно първенство на 25м басейн за 11-12 годишни“, споделиха треньорите Деян Дончев и Стефан Миланов.

Exit mobile version