Пламен Димитров, КНСБ: Чакаме трети месец МС да увеличи заплатите /ВИДЕО/

„Чакаме вече трети месец за тия прословути 268 млн.лв., които да видим дали най-накрая ще минат през Министерски съвет днес. Два пъти ги вкарват и ги изкарват и все нещо се пренарежда“, коментира в Русе председателят на КНСБ Пламен Димитров във връзка с днешния национален протест на служителите от различни структури в държавната администрация. „Става дума за увеличение между 200 и 300 лв. на основните индивидуални минимални работни заплати по съответните категории. Знаете, че това е един дълъг поменник от експерти, специалисти, ръководни нива и т.н.“, каза още Димитров.

Пламен Димитров коментира, че бъдещият служебен министър Димитър Главчев не е обсъждал със синдикатите имена за бъдещи служебни министри. „Мисля че е задължен да го прави. В кадровия процес ние нямаме място, но мнението ни винаги е било ясно, когато някой си върши или не си върши работата. Ние казахме много ясно, когато давахме оценка на това правителство, когато стана ясно, че си отива, че социалният министър не си свърши работата. Особено на пазара на труда и това може да бъде подкрепено от много факти за съжаление. Така че се надявам в сферата на пазара на труда министърът на труда и социалната политика, защото досега май имахме само на социалната политика, да е наясно с проблемите, които са крещящи и много тежки някои от тях – горещият пазар на труда, липсата на хора, и мерките,които трябва да бъдат взети.

Категорично този социален министър няма функции и място и аз се надявам, че никой не го обсъжда като потенциален оставащ“, заяви още Пламен Димитров.

В Русе лидерът на КНСБ има срещи по предприятия и с кмета Пенчо Милков, след което ще даде и пресконференция.

 

Exit mobile version