Пиян водач с над 2 промила катастрофира край Смирненски

Пиян водач с над 2 промила катастрофира край Смирненски. На  3 ноември около 19:55 ч. служители на РУ-Ветово са получили съобщение за настъпило ПТП в местността „Чукура“.

На място те са установили катастрофирал лек автомобил „Фиат Пунто“, в който се е намирал 63-годишен мъж на предната лява седалка. Колата е открита извън пътното платно с огънати предна и дясна страна. Мъжът е бил във видимо нетрезво състояние и лъхащ на алкохол.

Той е заявил, че е сам и лично е управлявал автомобила, като преди това е употребил около 200 мл ракия. При проверка с техническо средство му е измерена концентрация от над 2 промила. Той е бил задържан и конвоиран до болница в Русе, където е дал кръвна проба. По случая е започнато бързо производство по описа на РУ – Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Още едно бързо производство е започнато и във връзка с установен от ветовската полиция водач с положителна проба за наркотици. На 2 ноември около 15:00 ч. в гр. Сеново от служители на РУ-Ветово е спрян и проверен товарен автомобил „Фиат Дукато“.

В хода на проверката е изяснено, че водачът е 40-годишен мъж с изтекло свидетелство за управление на МПС. Той е дали и положителен резултат за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. На 40-годишния е съставен акт по чл. 5, ал.3, т.1, пр. 2 от ЗДВП, като пред полицаите той е потвърдил, че е употребил наркотични вещества.

Издаден му е талон за медицинско изследване, задържан е и конвоиран до русенска болница, където е отказал да даде кръвна проба. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство по описа на РУ – Ветово.

Exit mobile version