Пиян водач опита да избяга, имал куп нарушения

Пиян шофьор е бил заловен от полицията след опит да избяга от проверка. На 3 август малко след 22 часа на ул. „Антим* в Русе екип на Първо РУ подал сигнал за спиране на лек автомобил „Опел Вектра“. Водачът не се подчинил, а продължил към Охлюва, но бил застигнат от полицейските служители.

Зад волана бил 33-годишен русенец, който лъхал на алкохол. На място е изпратен и екип на Пътна полиция, за да направи тест с дрегер, който показал 3,00 промила.

На водача е издаден талон за изследване, който той отказал да подпише. Служителите са извършили и проверка на документите на водача, както и на автомобила. Оказало се, че има куп нарушения. Мъжът не могъл да представи свидетелство за регистрация на МПС, а справка показала, че той управлява и с наложено наказание. Автомобилът нямал и преминат годишен технически преглед. За констатираните нарушения на 33-годишния са съставени четири акта, които той отказал да подпише. Отведен е и до болницата за кръвна проба, но там пред медицинското лице е отказал да даде кръв. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Exit mobile version