Пиян водач на две колела предизвика катастрофа в Русе

Катастрофа, предизвикана от пиян водач, е станала на 10 февруари около 19:00 ч. в Русе. Екип на сектор „Пътна полиция“ е бил извикан на произшествието, станало на ул. „Рига“ в Русе.

На място служителите установили, че двуколесно МПС, без поставен регистрационен номер, управлявано от 64-годишен, е ударило паркиран лек автомобил „Рено“. 64-годишният водач лъхал на алкохол и при последвалата проба с техническо средство му е установена концентрация от 1.95 промила.

Мъжът не е предоставил документи за регистрация на управляваното МПС, като от извършена справка е установено, че то не е регистрирано по надлежния ред. Съставени са му 4 акта за констатираните нарушения и му е издаден талон за медицинско изследване, но водачът е отказал кръвна проба в болницата. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК и чл. 345 ал.2 вр. ал.1 от НК.

Русе Медиа провежда кратка анкета за бъдещото развитие Вашето мнение е важно за нас! Благодарим! https://forms.gle/jbMfKusRDvJpxMcMA

 

Exit mobile version