Пиян водач вилня в полицейско управление в Русе

Пиян водач вилня в полицейско управление в Русе. Случаят е от 4 август, когато около 22:00 ч полицаи от Второ РУ спрели за проверка на ул.“Петрохан“ водач на лек автомобил „Хонда“.

Пробата с дрегер показала, че 37-годишният шофьор от Кубрат има  2,13 промила алкохол. Той отказал да му бъде взета кръвна проба и бил отведен във Второ РУ за документиране на случая.

Мъжът обаче започнал да буйства и да се държи агресивно, като ритнал и изкъртил една от вратите на кабинет в районното управление. Срещу него е образувано бързо производство по  описа на Второ РУ- за престъпления по чл. 343в, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 1 от НК.

И още един пиян шофьор, и то рано сутринта, е бил хванат в Русе. Той е бил спрян вчера сутринта около 09:25 ч. от екип на сектор „Пътна полиция“ на бул. „Фердинанд“. Зад волана на лекия автомобил БМВ бил 39-годишен мъж от с. Чилнов.

Проверката с дрегер показала положителен резултат от 1.61 промила. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за изследване в болницата. На водача са съставени два акта и материалите по случая са предадени на разследващ полицай, който е образувал срещу 39-годишния бързо производство по описа на сектор «Пътна полиция».

 

Exit mobile version