Пиян водач бе арестуван след дрифт и закани към полицай

Пиян водач бе арестуван след дрифт и закани към полицай. Случаят е от 14 юни, когато около 17:20 часа на ул. „Иван Ведър“ в Русе полицаи спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, тъй като водачът правел дрифт  /спиране на колата с ръчна спирачка и изнасяне на задната част на колата встрани/.

Служители на Второ РУ и Пътна полиция установили, че зад волана е 41-годишен водач, който е лъхал на алкохол. Той отказал да бъде тестван и започнал да се държи хулигански – отправял обиди, псувни и закани за саморазправа към служител на Второ РУ. След документиране на случилото се, на 41-годишния е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство и с решение на съда от вчера му е наложено наказание – глоба в размер на 500 лв.

След отказа да бъде изпробван за алкохол и наркотици, мъжът бил задържан и конвоиран до болницата. Там се съгласил да даде кръвна проба, а изследването за алкохол показало 1.68 промила. Все още се изчаква анализът на пробата за наркотици. По случая е образувано досъдебно производство.

Exit mobile version