Пиянски скандал между украински шофьори завърши фатално на паркинг в Русе

Пиянски скандал между украински шофьори на товарни автомобили завърши фатално на тир-паркинг в Русе. Сигналът за инцидента е бил подаден вчера около 13 часа в областната дирекция на МВР в Русе.  Веднага на място са изпратени полицейски патрули, а впоследствие криминалисти, експерти и други служители на ОДМВР-Русе.

На паркинга на бул.“България“ е бил намерен трупът на 58-годишен водач на товарен автомобил. В района е задържан и друг мъж на 28 години, също шофьор на камион. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че двамата шофьори са украинци и се запознали около 2 часа по-рано. Те си закупили алкохол от близък магазин и седнали да пият в района на паркинга, където между двамата възникнал скандал.

По данни на 28-годишния, другият шофьор започнал скандала, като впоследствие извадил нож и щанга, с които му посегнал. Той от своя страна му отвърнал, като го ударил с юмрук в лицето, при което 58-годишният паднал на земята и починал.

По-младият обяснил пред полицаите, че след като сънародникът му падналq се е опитал да му помогне и е потърсил помощ. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на МВР в присъствие на съдебен лекар. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. 28-годишният е бил задържан по ЗМВР. Работата по досъдебното производство продължава.

Exit mobile version