Писателката Мариела Георгиева разкрива „Лицата на неродените пеперуди“ в Русе

На 26 септември (вторник) в 17:30 ч. в читалня (синя) І етаж на библиотека „Любен Каравелов“ писателката Мариела Георгиева ще срещне русенци с новата си книга „Лицата на неродените пеперуди“. В повестта всяка история има собствен живот, но същевременно е неразривно свързана с другите чрез главната героиня. Това е опит за събиране на парчетата на един разпилян живот в един самосвиващ се глобализиран свят, където насилието се явява отдушник и надзирател.

Действието се развива на два континента, в две коренно различни държави – САЩ и България, и прави неочаквани скокове в пространството и времето.

Главната героиня, Адриана Денкова, е българка, родена и израснала в България, в семейство, в което животът е сложна плетеница от насилие, тъга и битка за оцеляване.

Коя е Мариела Георгиева? Родена е и израства в град Бургас. През 2001 г. завършва висшето си образование в Софийския университет, катедра по Социология. През 2003 г. заминава за САЩ, където завършва две магистърски програми – Бизнес Администрация и Криминално правосъдие. За известно време служи в Американската Армия, откъдето се пенсионира по медицински причини. Страстта ѝ да служи на обществото, да се бори за справедливост и да помага на тези в нужда не спира дотук. През 2011 г. Мариела Георгиева започва работа с младежи, престъпили закона, а през 2016 г. става лицензиран полицай в щата Тексас. Година по-късно започва работа като детектив в отдела Домашно насилие, където работи до завръщането си в България през 2021 г.

Мариела Георгиева очаква своите нови читатели на 26 септември (вторник) в 17:30 ч. в библиотеката.

 

Exit mobile version