„Пинокио“ донесе в Русе наградата „Икар“ за най-добър куклен спектакъл

Кукленият театър в Русе посреща Деня на народните будители с изключителен подарък за празника. Първата семейна постановка в репертоара на трупата – „Пинокио“ по Карло Колоди“, бе отличена с наградата „Икар“ за най-добър куклен спектакъл за 2020 г. Още по-вълнуващо е признанието за актьорите, които участват в представлението, тъй като за четирима от тях – Ивета Маринова, Димитър Пишев, Светлина Станчева и Мартин Пашов, това бе дебют на сцената на Русенския куклен театър. Заедно с тях играе и Мартин Маринов.

Постановката на режисьора Тодор Вълов е разработена в стила на немите филми от 20-те години на 19 век. Драматизацията е на проф. Славчо Маленов, музика – Пламен Мирчев-Мирона, сценография – Наталия Гочева, която е създала и много интересни кукли. В художественото ателие са работили Георги и Таня Пасеви, Лиляна Василева и Деница Дончева, асистенциите са на Христина Петкова, художествено осветление – Емил Маринов, звук – Илиан Венков.

Това е втората награда за Кукления театър в рамките на няколко дни, след като спечели „Сивина 2020“ за млади актьори с “Вълкът и седемте козлета”.

Exit mobile version