Пешеходка пострада при обиколката на атракционното влакче в Русе /ВИДЕО/

Пешеходка пострада при инцидент, станал по време на обиколката на едно от атракционните влакчета в Русе пред ПГ по дървообработване. Случаят е от този следобед, когато влакчето се е движило към Халите по главната улица „Александровска“. По думите на пътници, возили се в един от вагоните, те са чули няколко пъти как водачът на влакчето е свирнал и впоследствие е свил наляво, след което са видели вече падналата жена близо до локомотивчето. Не са усетили да има сблъсък, а са забелязали единствено жената, която е тръгнала да пресича напречно от единия тротоар към другия.

На мястото на инцидента бяха изпратени линейка, полиция, общинска полиция, както и служители на община Русе. Жената бе прегледана на място в линейката, след което откарана в болницата за допълнителни изследвания със съмнения за фрактура.

Собственикът на атракционното влакче Никола Стоянов също пристигна на местопроизшествието, при което имаше отново спор относно необходимите документи на водача, за което в момента се водят дела.

Пред Русе Медиа Никола Стоянов разказа какво се е случило по думите на водача – жената тръгнала е да пресича от едната страна на улицата до другата, при сигнала от влакчето се е стреснала и е загубила равновесие, при което е паднала, а влакчето я е заобиколило. Стоянов коментира, че мястото не е пешеходна зона, тъй като никъде няма такава знакова сигнализация и че неговото влакче се движи с необходимата разрешена скорост при спазване на всички правила и изисквания по предварително изготвен и уточнен маршрут от Община Русе.

Подробностите около инцидента се изясняват от органите на полицията.

Exit mobile version