Пет титли за стрелците с лък от „Джамбо“-Русе на турнир в Пловдив

Състезателите по стрелба с лък от клуб „Джамбо“-Русе се завърнаха с общо пет титли от турнира, който се проведе в Пловдив. Възпитаниците на треньора Йордан Джамбазов спечелиха три индивидуални и две отборни първи места, заедно с един сребърен и един бронзов медали.

В олимпийския стил първо място завоюваха Иван Банчев при мъжете и Преслав Милков в категория мъже под 18 г. При мъжете под 21 г. Тервел Чорбаджийски остана със сребро след равенство в елиминацията за злато и бараж с десетки и по-близко попадение на противника му Благой Тодоров от Общински клуб-Смядово. При мъжете трето място има и Иван Йотов.

В отборната надпревара в олимпийския стил клуб „Джамбо“ спечели отново първо място, като в състава бяха Иван Банчев, Йордан Джамбазов и Иван Йотов.

Русенските стрелци имат още две първи места – в компаунда победител стана Виктор Петров при мъжете, а в отборното състезание при кадетките златото спечелиха Никол и Симон Георгиеви заедно с Марина Стефанова.

Състезателите тренират с президента на клуба Йордан Джамбазов, но скоро се очаква към него да се присъедини и Иван Йотов. Той е бил представител на Световната федерация в Южна Америка за утвърждаване правилната методика за подготовка на елитни състезатели в стрелбата с лък и национален треньор в Кипър, Сингапур, Индия и Парагвай.

Exit mobile version