Пенчо Милков: Приходите са вече с 6 млн.лв. по-малко /ВИДЕО/

Очакваните приходи за община Русе за 2020 г. вече са с 6 млн.лв. по-малко, съобщи на сесията на Общинския съвет кметът Пенчо Милков. От данъци спадът е с 4,5 млн.лв.,а от услуги, паркинги, тротоарно право, наеми и др. – 1,5 млн. лв.
По думите на кмета, дори и се съберат част от данъците, останалите средства ще бъдат компенсирани трудно. Продажбата на общински имоти, от която се очакваха 1,4 млн.лв.,също е под въпрос и затова ще промотират допълнително въпросните имоти.
Ситуацията изисква въвеждането на рестриктивни мерки, каза още кметът. В приходите ще се преразгледат приходите от всички наредби, за да се актуализират цените на услуги, паркинг, такси за кучета и др. Ще се въведе паркиране с есемеси, а вместо вдигане с паяк, ще се слагат скоби на колите, които не са платили.
Разходите ще се свият чрез ограничаване на общинските структури и предприятия, отмяна на културни мероприятия, а учебните заведения, които имат пари в сметките си, да правят ремонтите със собствени средства. Ще се направи корекция и на капиталовите разходи. В същото време ще се завършат започнатите проекти, като общината кандидатства за финансиране на нови по различни програми и фондове.

Exit mobile version