Пенчо Милков обясни с техническа грешка липсата на пари за улиците /ВИДЕО/

Най-вероятно е станала техническа грешка, тъй като община Русе не е получила писмото от МРРБ, с което се искат документи в спешен порядък за отпускане на пари за асфалтиране на улици. Това коментира днес кметът Пенчо Милков. Той обясни, че кореспонденцията с МРРБ се води чрез системата за сигурно електронно връчване /СЕОС/, но в нея не фигурира писмо от МРРБ от 23 август. Затова не са изпратени допълнителните документи, за които говори регионалният министър Иван Шишков.

Пенчо Милков е категоричен, че улиците няма да останат неасфалтирани. Той разясни, че общината е искала първоначално 22,8 млн.лв. за асфалтиране на улиците след водния проект. След промени в изискванията от МРРБ са поставили изискване, според което вече става въпрос не за текущ, а за основен ремонт. Според кмета общината няма нужда от такъв ремонт, но веднага е изваден списъкът с улици от предишния мандат, които трябваше да се ремонтират с тегления от общината кредит, но заради водния цикъл бяха отложени.

Вече всички документи са занесени в МРРБ, водени са разговори с министъра и се очаква средствата за асфалтиране за община Русе да бъдат отпуснати с постановление на Министерския съвет, заяви кметът.

Той каза още, че досега по този начин Русе никога не е получавал пари за улици – за разлика от други общини, тъй като нито един от предишните кметове не е искал от държавата. Вместо това са се теглили кредити, а тъй като тук става дума за воден проект на държавно дружество, е редно държавата да подкрепи общината за ремонта на улиците.

Exit mobile version