Пенсионерските клубове показаха дух и настроение в центъра на Русе /ВИДЕО/

Пенсионерските клубове от Русе се събраха на 15-ото издание на фестивала „Шарено хоро – Русе пее и танцува“, който се състоя пред сградата на общината. Събитието се организира от Съюз на пенсионерите-регион Русе, със съдействието на общината.

Тази година във фестивала се включиха самодейци от 17 клуба, като към тях се присъединиха и гости от Бяла, Новград, Ценово, Иваново. Началото бе дадено с изпълнения на Цветан Банев и Йорданка Николова, а освен фолклора на сцената бяха представени и атрактивните спортни хореографии, които представят композиции с обръчи, шалове и топки под звуците на популярни съвременни хитове .

За първи път на фестивала участва и новата танцова група „Дунавски ритми“. „Очакваме тя да се разшири и всички пенсионери, които обичат танците и народната музика, да се включат. Постарали сме тази година да осигурим по-големи финансови награди за класираните на първо, второ и трето място, а за всички гости дипломи ще има за отлично представяне. Накрая ще завършим с едно хубаво Дунавско хоро, защото то обединява и подсказва, че сме българи и винаги ще бъдем единни“, сподели председателят на Съюза на пенсионерите-регион Русе Мария Савова.

Гости на фестивала бяха кметът Пенчо Милков и директорът на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова, които поздравиха участниците и организаторите и им пожелаха да са все така млади по дух и да дават пример на младите.

Съюзът на пенсионерите в Русе продължава да работи активно и да привлича нови членове. В момента има 20 пенсионерски клубове с около 1300 членове, като са привлечени и други пенсионерски организации извън Русе – от Борово, Бяла, Ценово, Две могили, Ветово.

Мария Савова благодари от сърце на Община Русе в лицето на кмета Пенчо Милков, който е направил всичко възможно да помогне на пенсионерите по клубовете, за да се чувстват комфортно. Материалната база е подобрена, закупени са климатици и бюра, а отделно са започнали ремонти на клубовете. „Прави се всичко, за да усещат нашите членове пенсионерския клуб като втори свой дом“, каза още Мария Савова.

 

 

 

Exit mobile version