ПГ по строителство в Русе с три награди от „Най-добър млад строител“

От 15 до 17 април 2022 г. в гр. Русе се проведе Националният кръг от Националното състезание „Най-добър млад строител“ по професионално направление „Строителство“.

Състезанието се организира от Министерство на образованието и науката. През учебната 2021/2022 година, за първи път в историята на състезанието, домакин на събитието бе Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ – Русе, а надпреварата се проведе в зала „ОЗК Арена“.

Русенските ученици от ПГСАГ завършиха с три награди – две индивидуални и една отборна. Първо място в категория „Облицовки и настилки“спечели Мирослав Цонев, а трето място в „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ завоюва Моника Димитрова. В отборното класиране ПГСАГ-Русе зае второто място, само на три точки от победителя СПГСГ „Арх. Йордан Миланов“-Сливен.

В същинската част от състезанието най-талантливите ученици от цяла България показаха своите знания и умения  по темите, вдъхновено твориха и пресъздаваха своите авторски решения в петте състезателни дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“; „Облицовки и настилки“; „Зидария“; „Сухо строителство“; „Геодезия“.

За всички участници в свободното време, бе организирана панорамна разходка с кораб по река Дунав.

Участниците в състезанието бяха ученици от 16 града в България, като за  призовите места бяха осигурени атрактивни награди от Камарата на строителите в България: за първо място – таблет, за второ място – мобилен телефон, за трето място –безжични слушалки.

 

Exit mobile version