Партиите в Русе отново не се разбраха за състава на РИК

Политическите сили в Русе отново не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия за Русенска област и оставиха крайното решение в ръцете на Централната избирателна комисия.

На консултациите за пореден път се постигна съгласие единствено за председател в лицето на Милена Хинкова от „БСП за България“. В началото свое предложение издигнаха и от „Възраждане“ в лицето на Лиляна Владимирова. Впоследствие предложението бе оттеглено, като от партията поискаха някое от двете заместник-председателски места или секретар.

От ГЕРБ-СДС внесоха предложение за зам.-председател – Николай Братованов. За същия пост „Продължаваме промяната“ издигнаха Звезделина Рафаилова, а  „Български възход“ – Ивайло Пенчев.

За секретар от ДПС предложиха Елиз Халил и заявиха, че са готови да я оттеглят, ако получат зам.-председател. За този пост кандидатура имаха и от „Възраждане“ и така отново изборът на двамата зам.-председатели и секретарят се оказаха проблем заради по-големия брой кандидати и нежеланието на партиите да отстъпят.

За членове на РИК бяха предложени: от „ГЕРБ-СДС“ – Антоанета Йонкова, Миглена Ангелова и Борислав Жечев; „Продължаваме промяната“ – Корнелия Добрева и Иван Дойнов; ДПС – Гюнайдън Кязимов, „Демократична България – Обединение“ Стефан Бонев.

Съставът на РИК-Русе трябва да бъде от 13 души. ГЕРБ-СДС имат право на четирима, „Продължаваме промяната“ – на трима, ДПС – на двама, и по един от „Възраждане“, „БСП за България“, „Демократична България – обединение“ и „Български възход“.

Exit mobile version